Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirilmesi süreciyle ilgili son durumu değerlendirdi. Başkan Güngör, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri iş birliğiyle yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirilmesi noktasında AFAD'ın yayınladığı genelge ile bir müracaat süresi belirlendiğini ifade etti. Bu çerçevede, bina maliklerinin 29 Aralık 2023 tarihine kadar ilçe belediyelerine başvuruda bulunduğunu belirtti. Başkan Güngör, 12 Ocak 2024 tarihine kadar ilçe belediyelerinden gelen başvuruların Büyükşehir Belediyesi tarafından inceleneceğini ve uygun olan projelerin ruhsat verilmek üzere ilçe belediyelere geri gönderileceğini ifade etti.

Başkan Güngör'ün açıklamalarına göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek bu süreçle birlikte ruhsat verme süreçlerinde hızlanma ve belirsizliklerin giderilmesi hedefleniyor. Başkan Güngör, "Bu sürecin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.