Sarıkamış Harekatı'nın 109. yıl dönümü anma etkinlikleri çerçevesinde Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bir mesaj yayımlayarak şanlı ecdadı rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Başkan Mahçiçek, mesajında, Birinci Dünya Savaşı sırasında Ardahan ve Kars'ı düşman işgalinden kurtarmak amacıyla gerçekleştirilen Sarıkamış Harekatı'nı hatırlatarak, "109 yıl önce Sarıkamış Harekâtı’nı başlatan ve en zor şartlarda bile şehadete yürümekten bir an bile tereddüt etmeyen şanlı ecdadımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" dedi.

Mesajında Sarıkamış Harekatı'nı "hafızalardan silinmeyen kahramanca mücadele" olarak nitelendiren Başkan Mahçiçek, Türk milletinin tarihinin zaferler kadar acılarla da dolu olduğuna vurgu yaparak, Sarıkamış şehitlerini anmak için tüm Türkiye olarak bir araya geldiklerini belirtti.

Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit olan 90 bin vatan kahramanının aziz hatıralarını yâd eden Başkan Mahçiçek, bu vesileyle harekatın 109. yıl dönümünde vatan için meçhule yürüyen kahraman şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Başkan Mahçiçek, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek etkinliklere katılan tüm Türkiye'yi selamlarken, Sarıkamış ruhu ve adanmışlığı ile ülke için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.