Başkan Güngör, şehir tarihinde önemli bir milat olarak nitelendirilen "Kahraman" ünvanının verilişinin 51. yıl dönümünü kutladı. Mesajında, bu unvanın şehrin kahramanlarına duyulan derin saygının bir ifadesi olduğunu vurguladı.

Ecdadımızın Mukaddes Mücadelesi ve Zaferi

Güngör, mesajında şehirde yaşayanların tarihine ve geçmişine vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı: "Üzerinde yaşadığımız bu mukaddes topraklar, emperyalist güçler tarafından işgal edilmiş, aziz ecdadımız kendi vatanında sindirilmeye çalışılmıştı. Ancak ecdadımız işgalci güçlerin boyunduruğu altına girmeyi, kendi topraklarında düşman bayrağının dalgalanmasını kabul etmedi."

Maraş'ın İstiklal Harbi ve Kahramanlık Ünvanı

Başkan Hayrettin Güngör, mesajında şehrin tarihindeki önemli dönemlere de değindi. "1919'un Ekim ayında, Sütçü İmam’ın ilk kurşunuyla başlayan istiklal harbimiz, Maraşlının topyekün mücadelesiyle 12 Şubat 1920'de zaferle sonuçlanmış, bu zaferimiz 5 Nisan 1925'te ‘İstiklal Madalyası’ ve en son 7 Şubat 1973'te Kahramanlık ünvanı verilmesiyle taçlanmıştır."

Gurur Dolu Bir Miras: Kahramanmaraş

Başkan Güngör, şehrin kahramanlarını anarak, "Bize bu güzel şehri miras bırakan; düşmanın bağrına ilk kurşunu atarak milli mücadelenin fitilini ateşleyen Sütçü İmam’ı, Avukat Mehmet Ali Bey’i, Şeyh Ali Sezai Efendi’nin çağrısı ile cepheden koşup gelen Arslanbey’i, Rıdvan Hoca’yı, Mıllış Nuri’yi, Senem Ayşe’yi, Abdal Halil Ağa’yı, tüm milli mücadele kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Şehrimize ‘Kahraman’ ünvanı verilişinin 51. yılı kutlu olsun" dedi.