KİÜ Rektörlüğü’ne atanması dolayısıyla Prof. Dr. Bakan’ı tebrik eden Başkan Güngör, başarı dileklerini iletti. Rektör Bakan’ın, akademik birikim ve tecrübesi ile İstiklal Üniversitesi’nin gelişimine katkı sunacağına inandığını dile getiren Güngör, bu süreçte işbirliği içerisinde olacaklarını ve gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Rektör Bakan ise İstiklal Üniversitesi hakkında Başkan Güngör’e bilgiler verdi. Üniversitenin mevcut durumu, kurulması planlanan fakülteler, açılması düşünülen bölüm ve programlara ilişkin düşüncelerini aktaran Bakan, şunları kaydetti:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’e ziyaretleri dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum. Kendisinin desteğini her zaman yanımızda hissetmek bizim için mutluluk verici. Bu günkü görüşmemizde üniversitemiz açısından oldukça verimli geçti. Plan ve projelerimizden bahsettik, düşüncelerimizi paylaştık. İlerleyen dönemde de birlik ve beraberlik içerisinde olacağız, İstiklal Üniversitesi’nin her geçen gün daha da büyümesini, gelişmesini sağlayacağız. Buna olan inancım tamdır. Bir kez daha ziyaretleriyle bizleri mutlu eden Sayın Başkanımıza destekleri dolayısıyla teşekkür ediyorum.”

Üniversite ve yerel yönetim işbirliğine yönelik istişarelerin de gerçekleştiği görüşmede, Başkan Güngör tarafından, ziyaretin anısına Rektör Bakan’a hediye takdiminde bulundu.