Onikişubat Belediyesi'nin "Okumadığın Gün Karanlıktasın" sloganıyla başlattığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüle layık görülen "Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor" projesinin 7. dönemi, kitap dağıtım töreniyle başladı. Başkan Mahçiçek, geçmiş yıllarda projenin kapsamında 3. sınıftan 11. sınıfa kadar toplam 680 bin kitabın öğrencilere ulaştırıldığını belirtti.

Kitap Dağıtım Töreni:

Kitap dağıtım töreni, Onikişubat Belediye Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlendi. Törene Başkan Mahçiçek ve Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman'ın yanı sıra okul temsilcileri katıldı. Başkan Mahçiçek, 85 bin kitabın, Onikişubat ilçesinin yanı sıra Kahramanmaraş genelindeki tüm okullara dağıtılacağını vurgulayarak projenin toplamda 680 bin kitaba ulaştığını ifade etti.

Eğitime Katkı:

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yaptığı konuşmada eğitim alanında yapılan yatırımları vurgulayarak, projenin önemine dikkat çekti. Başkan Mahçiçek, "Eğitim alanında yapılacak işler, kaldırım yapmaktan, yol yapmaktan çok daha hayırlı. Bu yıl projemiz kapsamında 3’üncü sınıftan itibaren 5 ve 10’lu setler halinde 85 bin kitap aldık ve sadece Onikişubat’ın değil Kahramanmaraş’ın bütün okullarına dağıtacağız. Projemiz kapsamında toplamda 680 bin kitap sayısına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Eğitimde Vefat Edilenlere Rahmet:

Başkan Mahçiçek, konuşmasında 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi ve bu süreçte kaybedilenleri anarak, hayatta kalanların bu imtihanı başarıyla atlatması temennisinde bulundu. Projenin eğitim camiasına katkı sağlaması, öğrencilere faydalı olması ve Türkiye'nin geleceğine olumlu etkiler yapması temennisinde bulundu.