Maraş Televizyonu
Maraş Televizyonu
YEREL

Başkan Toptaş: “12 Şubat’ın Bağımsızlık Ateşi, Kurtuluş Savaşı’nın Meşalesini Tutuşturdu”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 12 Şubat Zaferi’nin sadece Kahramanmaraş için değil, tüm millet için bağımsızlık yolunda önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Başkan Toptaş: “12 Şubat’ın Bağımsızlık Ateşi, Kurtuluş Savaşı’nın Meşalesini Tutuşturdu”
Paylaş:

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, yayımladığı mesajında Kahramanmaraş halkının bağımsızlık uğruna sergilediği kahramanlık destanına dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“12 Şubat 1920, Türk milletinin bağımsızlığa olan tutkusunu, azmini ve vatan sevgisini tüm dünyaya kanıtlayan bir zaferdir. Açlık, soğuk ve her türlü imkânsızlığa rağmen, yiğit Maraş halkı istiklal mücadelesini kararlılıkla sürdürmüş, işgalcilere geçit vermemiştir. Senem Ayşe gibi kahramanlarımız, düşmanı durdurmak için evlerini ateşe vermekten dahi çekinmemiş, ‘Maraş bize mezar olmadan, düşman gülzar olmaz!’ diyerek destansı bir direniş sergilemiştir. 12 Şubat’ta yanan bağımsızlık ateşi, Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini tutuşturmuş ve tüm Anadolu’ya cesaret vermiştir.”

“Ecdadımızdan Aldığımız Mirası Geleceğe Taşıyoruz”

Başkan Toptaş, 105 yıl önce sergilenen kahramanlık ruhunun bugün de yaşatıldığını vurgulayarak, Kahramanmaraş’ın istiklalin ve istikbalin öncü şehirlerinden biri olduğunu belirtti:

“Maraş’taki kahramanlık destanı, işgal altındaki diğer şehirlere de örnek olmuştur. Maraş’ın kahraman evlatları, şehirlerini düşmandan kurtardıktan sonra Gaziantep ve Osmaniye’nin kurtuluşuna destek vermiş, Sakarya Meydan Muharebesi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında destan yazmıştır. Bugün bizler de ecdadımızın bize miras bıraktığı bu büyük zaferin 105’inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan uğruna şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

Bu haber Maraş Televizyonu tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YEREL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.