Toplantıda konuşan CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, basın mensuplarının özgürce çalışmalarının demokratik ülkelerde olmazsa olmazı olduğunu belirtti.

Ateş yaptığı konuşmada, "Gazeteciler demokratik düzenin devamı için mutlak suretle özgür olmalı ve özgürce işini yapabilmelidir" diyen Ünal, “Bugün Türkiye’de basın sektöründe çalışanların çok ciddi sıkıntıları var. Bunların en başında ekonomik sıkıntılar geliyor. Bugün Anadolu’daki basın yayın kuruluşlarında çalışan, görev yapan ne şartlarda görev yaptıkları en büyük şahitleri yerelde siyaset yapan bizleriz. Bu ekonomik sıkıntıların aşılmasıyla ilgili çok ciddi adımların atılması gerektiğini biliyor ve bunu zaman zamanda mevcut iktidara dillendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda gündem olan dezenformasyon yasasyı hakkında konuşan Ateş, “Yerel basın için eleman çalıştırmak büyük sıkıntı. İstanbul basınına bu hükümetin kredi muslukları sonuna kadar açık oysa yerel basın ile ulusal basının paralel şekilde yol yürümesini istiyoruz. Basın bir vücuda benzer, yerel basın kalbin organlara kan pompaladığı kılcal damarlardır. Eğer onlar olmazsa, kalp çalışmaz. Son günlerde basın ile alakalı düzenlenen taslak ile ilgili yazılanları okuyoruz. Çıkartılacak yasa ile yerel basın bitirilme noktasına getirildi. Getirilen şartlarda eleman çalıştırmak doğru bir hareket ancak kaynak nerede? Ben Kahramanmaraş’ta 6 tane işçi çalıştıracak bir yayın kuruluşu olduğunu düşünmüyorum. Yerel basını sadece kamu reklamlarına mahkum etmek, yerel basının altına dinamit koymaktır” dedi.

Ateş sözlerine şöyle devam etti: "Basın özgürce yazmalıdır, basın düşündüğünü ve bildiğini yazmalıdır. Biz gerçek anlamda bu işi yapan basın mensuplarının önünde saygı ile eğiliyoruz ve bizim bu süreçte onların yanında olmamız gerektiğini de biliyoruz. Yeni çıkacak yasa ile birlikte basın özgürlüğünün
güvence altına alınması gerektiğini söylüyoruz. Basın özgürlüğü konusunda çifte standarttan derhal vazgeçilmeli. Biz iktidar olduğumuzda yerel basın ile ilgili sorunları Ankara’da daha güçlü bir şekilde taşıyacağız ve daha net çözümler alacağız. Ben 25 yıldır bu camiadan her zaman arkadaşlık gördüm bu yüzden yerel basının sorunlarının Ankara’ya taşınması için elimizden geleni yapacağız.”