Maraş Televizyonu
Maraş Televizyonu
EKONOMİ

Benzin ve Motorine Büyük İndirim Geliyor: Gece Yarısından İtibaren Geçerli Olacak!

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinde 3 TL 10 kuruş, motorinde ise 2 TL 40 kuruş indirim geliyor. LPG fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Benzin ve Motorine Büyük İndirim Geliyor: Gece Yarısından İtibaren Geçerli Olacak!
Paylaş:

Kasım ayındaki sürekli zamların ardından Aralık ayı, araç sahipleri için sevindirici bir haberle başlıyor. Sektör temsilcilerinin aktardığı bilgilere göre, bu gece yarısından itibaren benzine 3 TL 10 kuruş, motorine ise 2 TL 40 kuruş indirim yapılacak. LPG fiyatlarında ise değişiklik beklenmiyor.

Son Zamlar Hafızalarda

Motorin fiyatları 23 Kasım'da 1 TL 25 kuruş, benzin fiyatları ise 28 Kasım'da 74 kuruş zamlanmıştı. Bu indirim, son dönemde art arda gelen zamlardan bunalan tüketiciler için rahatlama sağlayacak.

Büyük Şehirlerde Güncel Fiyatlar

İndirim öncesi büyük şehirlerdeki güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde:

  • Ankara: Benzin 43,50 TL, Motorin 44,77 TL, LPG 27,21 TL
  • İstanbul: Benzin 43,06 TL, Motorin 44,20 TL, LPG 27,30 TL
  • İzmir: Benzin 43,98 TL, Motorin 44,27 TL, LPG 27,26 TL

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Türkiye'deki akaryakıt fiyatları, Akdeniz-İtalyan piyasasındaki CIF Akdeniz ürün fiyatları ve döviz kuru üzerinden hesaplanıyor. Bu hesaplamaya Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payı ve Katma Değer Vergisi (KDV) eklenerek nihai satış fiyatı belirleniyor. Uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişiklikler, fiyatların sürekli değişmesine neden oluyor.

Araç Sahipleri İçin Sevindirici Gelişme

Gece yarısından itibaren geçerli olacak bu indirim, hem benzinli hem de dizel araç sahipleri için önemli bir rahatlama sağlayacak. Ancak uluslararası piyasalardaki dalgalanmaların devam etmesi, akaryakıt fiyatlarının gelecekte nasıl şekilleneceği konusunda belirsizlik yaratıyor.

Bu haber Maraş Televizyonu tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.