Biden, Amerikan NBC kanalına verdiği röportajda, İsrail'in Ramazan ayı süresince eylemlerine ara verme kararının, rehineleri kurtarmak için zaman tanıma amacını taşıdığını belirtti. "Ramazan yaklaşıyor ve İsrailliler, rehineleri kurtarmamız için bize zaman tanımak amacıyla Ramazan ayı boyunca faaliyette bulunmayacaklar" ifadelerini kullandı.

Ateşkes Görüşmeleri ve Beklentiler

Biden, daha önceki açıklamalarında ateşkes görüşmelerinin 4 Mart Pazartesi'ye kadar sonuçlanmasını umduklarını belirtmişti. Görüşmeler, Mısır, Katar ve ABD'li yetkililerin arabuluculuğu ile Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştiriliyor.

Taslak Teklif ve İlerleyen Süreç

Paris'teki ateşkes görüşmelerinde hazırlanan taslak teklife göre, Ramazan ayı boyunca tüm askeri hareketliliğin duracağı, Filistinli mahkumlara karşılık İsrailli rehinelerin takas edileceği belirtiliyor. Gazze'de yerinden edilmiş sivillerin kuzeye dönüşüne izin verilecek ve yardım kamyonlarına günlük olarak izin verileceği ifade ediliyor.

Detaylar ve İnsani Yardımlar

Taslak, her gün 500 yardım kamyonunun girişine izin verilmesini, binlerce çadır ve karavanın temin edilmesini içeriyor. Gazze Şeridi'ndeki fırınların ve hastanelerin onarımı da plan dahilinde. Ayrıca, takas sürecinde İsrailli tüm rehine kadınlar, 19 yaş altındaki çocuklar, yaşlılar ve hastaların serbest bırakılması öngörülüyor.