Kahramanmaraş'ta çıkan büyük yangında devasa bir bölge yanmış ve yangına ülke genelinden müdehale edilmişti. O dönem çıkan yangınlarda Kahramanmaraş ormanları büyük zarar görmüştü. Kahramanmaraş tarihinde ki en büyük yangınlardan biri olan ve büyük zarar gören Ormanlarımız kısa sürede ağaçlandırılmıştı.

Andırın Orman İşletme Müdürü Yunus Kurtgöz, Yangının söndürülmesi ve sahanın yeniden ağaçlandırılması için yaklaşık 5,5 milyon TL harcanırken, masrafın yangına neden olan kurumdan tahsil edilmesi için söndürme ve ağalandırma masraflarının tutanakları da savcılığa gönderildi.yanan alanın zaman kaybedilmeden yeniden ağaçlandırıldığını belirterek, "Burada büyük bir yangın oldu ve yaklaşık 89,4 hektarlık bir orman alanımız yandı. Tabi ilk olarak buranın anayasaya göre tekrar ağaçlandırılması için hemen çalışmalara başladık. Önce arazi temizliği yaptık sonra toprak işlemesi yaparak burayı 1 yıl içerisinde ağaçlandırdık. Ağaçlandırma çalışması yaparken de yaklaşık 90 bin kızılçam fidanı, 10 bin civarında da lavanta, fıstık çamı ve servi fidanı diktik. Lavanta ve servi, yangına daha hassas olan fidanlar olduğu için bunları tercih ettik. Fidanları diktikten sonra yaklaşık 2 yıl geçti ve gayet de başarılı bir dikim oldu" diye konuştu.

Kurtgöz, "Şu an yargı süreci devam etmekte. 4 milyon TL civarında bir yangın söndürme masrafımız, 1,5 milyon TL civarında da burayı ağaçlandırma masrafımız oldu. Yargı sonucuna göre yapılan tüm bu masraflar faili olan kişi ve kurumlardan tahsil edilecektir"dedi. 

AKEDAŞ'A DAVA AÇILDI

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren AKEDAŞ'ın Enerji Nakil hatlarından kaynaklandığı ifade edilen yangında kusurlu bulunduğu ve bu sebeple de 5,5 milyopn liralık dava açıldığı öğrenbildi.