İddialara göre, Y.A.M.A. ile N.M.T. arasında birliktelik sırasında, Y.A.M.A. fantezi yapma isteğiyle N.M.T.'nin boğazını sıktı. Kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Şüpheli, durumu fark etmesine rağmen evden ayrılıp arkadaşlarıyla buluştu. Döndüğünde ise N.M.T.'nin hareketsiz yattığını gördü ve yardım istedi.

Emniyetteki sorgusunda, Y.A.M.A. olayı bilerek ve tasarlayarak gerçekleştirmediğini iddia etti. Fantezi yapma isteğiyle hareket ettiğini öne süren şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

Mahkemede Şaşırtan Savunma

Mahkeme sırasında Y.A.M.A., olayın bir fantezi isteği çerçevesinde yaşandığını, N.M.T.'yi kesinlikle öldürmek istemediğini ifade etti. Boynundaki morlukların, yaşanan cinsel ilişki sırasındaki fantezi amaçlı eylemlerden kaynaklandığını savundu. Sanık avukatı da müvekkilinin kasıtlı bir eylemde bulunmadığını, tutuklamanın cezalandırmaya dönüştüğünü belirterek tutuksuz yargılanma talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, maktulün ailesinin ifadelerini dinlemek üzere duruşmayı erteledi. Olay yerinde çekilen görüntülerin incelenmesine karar verdi. Eski eş M.A.'nın tanıklığına başvurulacak. Y.A.M.A.'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.