Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, gece saatlerinde başlayan ve gün boyu devam eden yağışların neden olduğu hasarları ortadan kaldırmak ve olası aksamaları önlemek için şehir genelinde aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Yağışın şiddetlenmesiyle birlikte teyakkuzda olan ekipler, su birikimini engellemek ve çevreye verilen hasarları gidermek amacıyla hızla müdahale ediyor.

Gece saatlerinden itibaren etkili olan yağışların neden olduğu olumsuzlukları önlemek adına çalışan belediye ekipleri, arterlerde su birikimini önleyerek ulaşımın sorunsuz bir şekilde devam etmesini sağlıyor. Ayrıca, yağışın bıraktığı balçıkları temizlemek için iş makinelerini kullanarak şehrin farklı bölgelerinde temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yağışlara karşı alınan tüm tedbirlerin hayata geçirildiği ve olası olumsuzluklarda vatandaşların ALO 153 numaralı Afet Koordinasyon Merkezi’ne (AKOM) başvurabilecekleri belirtiliyor. Şehir genelindeki çalışmaların vatandaşların güvenliği ve ulaşımını sağlamak amacıyla titizlikle yürütüldüğü ifade ediliyor.