Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümü kapsamında, vatandaşların ahirete irtihal eden yakınlarını ziyaret etmelerini kolaylaştırmak için ücretsiz toplu taşıma seferleri düzenleyeceğini açıkladı. 5 ve 6 Şubat tarihlerinde NFK Kültür Merkezi ve geçici konaklama merkezlerinden Kapıçam Şehir Mezarlığı'na ücretsiz ulaşım hizmeti sağlanacak.

5 Şubat Pazartesi günü, saat 12.00 – 14.00 ve 16.00'da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve konteyner kentlerden Kapıçam Şehir Mezarlığı'na hareket edecek otobüsler, 13.30 – 15.30 ve 17.30 saatlerinde ise geri dönecek. 6 Şubat Salı günü ise gece saat 03.00'te NFK Kültür Merkezi ve konteyner kentlerden hareket edecek otobüsler, saat 05.00'te Kapıçam Şehir Mezarlığı'ndan geri dönecek.

Bu ücretsiz toplu taşıma hizmeti ile asrın felaketinin birinci yıl dönümünde vatandaşlara Kapıçam Şehir Mezarlığı'na rahat ve ücretsiz bir şekilde ulaşım imkanı sağlanmış olacak.

Konaklama merkezleri ve Kapıçam Şehir Mezarlığı arasında ücretsiz toplu taşıma hizmeti sağlayacak araçların hareket saatleri aşağıdaki gibidir;