Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afet Koordinasyon Merkezi aracılığıyla sürücüleri, 1 Aralık Cuma günü başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulamasına karşı uyardı. Şehrin imarı ve inşası konusunda yoğun bir şekilde çalışan belediye, kış aylarına hazırlıklarını tamamlayarak olumsuz hava koşullarına karşı tedbirlerini aldı.

Afet Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, kış hazırlıklarının paydaş kurumlarla birlikte koordineli bir şekilde tamamlandığı ve olumsuz hava koşullarına karşı teyakkuz halinde oldukları belirtildi. Ayrıca, yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlar için 1 Aralık tarihinde başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulamasına dikkat çekildi.

Açıklamada, "Ulaşımda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması adına tüm araç kullanıcılarının kış lastiği kullanmaları önem arz etmektedir. Araçlarda kış lastiği olmadan trafiğe çıkılmaması önemle rica olunur" ifadelerine yer verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, tüm araç, ekipman ve personeliyle sahada olumsuz hava koşullarına karşı hazır bir şekilde beklerken, sürücülere kış lastiği kullanma uyarısında bulundu.