Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “Bugün de çok değerli hocalarımızla ortak hazırladığımız masal ve hikâyelerden oluşan yeni kitabımızı çocuklarımızla buluşturuyoruz. Şehrimizin zengin kültürel mirasını ve edebiyat potansiyelini daha da artırmak için gayretimizi sürdürüyoruz” dedi.


Kültür Envanterine Katkı: 'Kahramanmaraş Masalları' Kitabı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Yitiksöz, Berdücesi, Evelahir ve Müşterek gibi süreli yayınları şehir kültür envanterine kazandırmaya devam ediyor. Son olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan ‘Kahramanmaraş Masalları’ kitabıyla şehir kitaplığına 65 yeni eser ekledi.

Tanıtım Toplantısına Yoğun Katılım

Tanıtım toplantısı, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Başkan Güngör'ün yanı sıra Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, çocuklar okudukları masal ve hikâyelerle büyük beğeni topladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kahraman: "Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyoruz"

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, “İlk defa duyduğu masal ve hikâyeleri kitaplaştırdığımız eserimizin tanıtım toplantısı için bir aradayız. Kitapta emeği geçen ve bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

5 Yılda 65 Kitap ve 4 Süreli Yayın Başarısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, konuşmasında şehirlerine yönelik yürüttükleri projeler arasında çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalara da vurgu yaptı. Güngör, “Son 5 yılda 65 kitap yayınladık ve 4 tane süreli yayın çıkarıyoruz. Kitap ve dergilerimiz edebiyat camiasının takdirini topluyor. Bugün de çok değerli hocalarımızla ortak hazırladığımız masal ve hikâyelerden oluşan yeni kitabımızı sizlerle buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.