Kahramanmaraş İttifakı (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynep Özbaş Arıkan, Kahramanmaraş'ta spor camiasının en büyük sorunlarından biri olan stadyum konusuna çözüm getireceklerini açıkladı. Arıkan, Gençlik ve Spor Bakanı'nın açıkladığı 12 bin 500 kişilik stadyum sözüne karşılık, 25 bin 46 kişilik dev bir stadyum yapacaklarını söyledi.

Eleştiriler ve Vaatler

Arıkan, iktidarın yerel yöneticilerini, daha önce söz verdikleri büyük stadyumu yıkarak yerine küçük bir stadyum sözü vermekle eleştirdi. 2024 yerel seçimlerinde küçük bir stadyum sözüyle kandırılamayacaklarını belirten Arıkan, projelerinin yanı sıra hayalleri olduğunu ve belediyenin asli görevlerini proje adı altında sunmayacaklarını ifade etti.

Üniversite Öğrencilerine Destek

Arıkan, Kahramanmaraş'ta yaşayan üniversite öğrencilerinin karşılaştığı sorunlara da değindi. Ulaşım, barınma ve beslenme konularında öğrencilere destek olacaklarını belirten Arıkan, üniversiteye bir raylı sistem yapacaklarını ve kampüs içinde bedelsiz ulaşım hizmeti sağlayacaklarını ifade etti.

Arıkan'ın Vurguları

Başkan Adayı Zeynep Özbaş Arıkan, projelerinin yanı sıra hedeflerinin de olduğunu belirterek, "Kahramanmaraş'ta genç sporcular için veya taraftarlar için stadyum önemli bir ihtiyaç. İnşallah, 1 Nisan'dan sonra 25 bin 46 kişilik stadyumu hayata geçireceğiz." dedi. Arıkan, ayrıca 5 yılın sonunda vatandaşların mutlu bir şekilde yaşadıklarını söylemelerini ve şehri yaşanabilir kıldıklarını belirtti.