Özel, ziyarette yaptığı konuşmada, Parti Meclisi tarafından alınan oy birliği kararıyla İmamoğlu'nun tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmesinin sevincini paylaştı. Aynı zamanda dün vefat eden Saadet Partisi milletvekili Hasan Bitmez'in cenazesinden gelmeleri nedeniyle ziyaretin daha sakin geçtiğini belirtti.

"Dört Dörtlük Bir Zafer Kazanacağınıza İnanıyoruz"

Özel, konuşmasında İmamoğlu'nun daha önce üç kez Recep Tayyip Erdoğan'ın atadıklarını yendiğini hatırlatarak, "Bu sefer, bu dördüncü kez olacak ve dört dörtlük bir zafer kazanacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ise Özel'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "31 Mart 2024 tarihi itibariyle, İstanbul halkıyla birlikte, 2019'da hep birlikte temelini attığımız ‘İstanbul İttifakı'nın daha güçlü bir biçimde, bir sonraki 5 yıla hem devam eden projelerimizi bitirmeye hem de yeni ve daha güçlü projeleri İstanbulluyla buluşturmaya devam etme yönündeki kararlılığımızı ortaya koyacağız. Ve inşallah 5 yıl daha görev izni alacağımıza inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Ziyaret, İstanbul siyasetindeki önemli gelişmelerin ardından gerçekleşmiş ve İmamoğlu'nun tekrar aday gösterilmesiyle ilgili kararın partisi tarafından birlik ve dayanışma içinde desteklendiğini göstermiştir.