Zeynep Özbaş Arıkan, Türkiye Kent Konseyleri Bir.Etik Kurul Başkanı olarak görev yapan bir isimdir. Kendisi aynı zamanda Kahramanmaraş Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı ve Kadın Platformu Başkanı gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Eğitim ve Kariyeri

Zeynep Özbaş Arıkan, Kahramanmaraş Lisesi'nden mezun olduktan sonra aktif bir şekilde toplum hizmetine katkı sağlamıştır. Türkiye Kent Konseyleri Bir.Etik Kurul Başkanlığı, Kahramanmaraş Lisesi Mezunlar Derneği Başkanlığı, ve Kadın Platformu Başkanlığı gibi önemli görevlerde yer alarak toplumsal sorumluluklarını üstlenmiştir.

Zeynep Özbaş Arıkan, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştur. Bu önemli adım, Arıkan'ın siyasete olan katkısını ve yerel yönetimdeki potansiyelini göstermektedir.

Zeynep Özbaş Arıkan, yaşadığı yer olan Kahramanmaraş'ta yerel yönetimde etkili bir rol oynamak için adaylık sürecine girmiştir. Ancak, Zeynep Özbaş Arıkan'ın doğum tarihi, tam yaş bilgisi ve diğer kişisel detaylarına dair bilgiler şu an için kamuya açık değildir.