CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerde yapılan bazı aday tercihleri hakkındaki eleştirilere yanıt verdi. Özel, Hatay'da Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesiyle ilgili, "Alternatif bulamadık. Çok uğraştık, dört kez ölçtük" ifadelerini kullanırken, Etimesgut'ta yaşanan aday tercihi konusunda da kriz olmadığını belirtti. Eskişehir'de mevcut başkan Yılmaz Büyükerşen'in aday gösterilmemesiyle ilgili olarak ise anketin kendi adaylığı için yapıldığını söyledi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan Özel, Hatay'da Lütfü Savaş'ın tercih edilmesinin gerekçesini, "Kırsaldan acayip oy alıyor ve başka isimleri koyduğumuzda kaybediyoruz. Alternatif bulamadık. Hatta il başkanı, ilçe başkanları bana yazı yolladılar, 'Geciktikçe seçim zora giriyor. Önümüzü açın, seçimi alacağız' diyorlar. Belediyecilikten anlamayan birisinin bu süreçte yapamayacağını söylüyorlar. Çok uğraştık, dört kez ölçtük" şeklinde açıkladı.

Depremde Lütfü Savaş'ın sorumluluğu hakkında gelen eleştirilere karşı Özel, "Deprem meselesinde nasıl bir sorumluluğu var, onu bilmiyorum. Ben Hataylılara sordum. Sonuçta kaybetmek üzere bir şey yapamam ki. Beş birim oy çıkıyorsa, üç birim çıkanı koysan seçimi kesin kaybedeceksin. Burada Lütfü Savaş kesin kazanıyor gibi görünmüyor ama kazanabileceği görüşü çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Etimesgut'ta yaşanan aday tercihi konusunda ise Özel, "Bugün Etimesgut’ta gençlerde, sosyal medya ve Facebook’ta en çok konuşulan konu bu ve çok olumlu ölçüyoruz. Gösterildiği gibi büyük bir kriz yok. Mansur Başkan da ilk duyduğunda olumlu karşılamıştı. Kriz yok, adayımız belli" dedi.

Eskişehir'de mevcut başkan Yılmaz Büyükerşen'in aday gösterilmemesiyle ilgili olarak ise Özel, anketin kendi adaylığı için yapıldığını belirterek, "Anket hoca için değil, benim için yapılıyor. Beni yönlendirsin diye. Hocayı ankete sokmadım. Eskişehirli seçmen ne diyor, onu dinlemek için anket yaptım" şeklinde konuştu. Özel, Büyükerşen'e "Gelin bir eliniz Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde olsun, bir eliniz Genel Merkez’de olsun" dediğini de anlattı.