Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı, "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganıyla Ankara Spor Salonu'nda başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun divan başkanlığını üstlendiği kurultayın ilk gününde 1367 delege, yeni genel başkanlarını belirlemek için sandık başına gitti. Kurultayın ikinci gününde ise parti meclisi oylanacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayın açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Sırtımızda hançerlerle seçime girdim" dedi ve değişimi vurguladı. Ayrıca, "Değişmeyen tek şey değişim değil. Değişim hayatın kendisidir. En büyük değişimi yaşayan parti CHP'dir, 2019'dan bu yana. Örnek ne diyorlardı her salı konuşmaya çıkarlardı. CHP var ya CHP Sivas'ın ötesine gidemiyor diyorlardı. Bugün oralardan milletvekili çıkardık. Hangi değişimden söz ediyorsunuz. Girilemeyen illere ve ilçelere girdik" şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öne çıkan diğer ifadeler şunlardı:

  • "Ben dahil hiç kimse kendisini partinin üstünde asla göremez."
  • "Sevgili örgütüm, biliyorum sizleri zaman zaman üzdüm. Ama asla sizleri özellikle üzecek, utandıracak hiçbir şey yapmadım."
  • "Değişim isteyenler değişmeyenlerdir. Benim ilk işim onları değiştirmek oldu."
  • "Değişimi değişimin içinde olanlar fark edemezler."
  • "Bizi üzen masadan kalkan ve dönenler oldu."
  • "Bay Kemal'in yol arkadaşı olacaksan vefalı olacaksın, arkadan hançerlemeyeceksin."

Kurultayın açılışında İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu divan başkanlığına oy birliğiyle seçildi. Kurultayın ilerleyen saatlerinde genel başkanlık seçimi gerçekleşecek ve yarışın başa baş geçeceği öngörülüyor.