Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye genelinde 81 il başkanlığıyla eş zamanlı olarak düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bütçe görüşmeleri sırasındaki açıklamalarına sert bir tepki gösterdi. İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Bakan Tekin’in sözlerine karşı duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Yüzde 19,24'ten Yüzde 14,56'ya Gerileyen Bütçe Payı

Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçe içerisindeki payının yüzde 19,24'ten yüzde 14,56'ya gerilediğini belirterek, bu durumu endişe verici olarak değerlendirdi. Ayrıca, bakanın verdiği rakamlara göre bütçenin büyük bir kısmının personel giderlerine ayrıldığını ve yatırım bütçesinin düşük olduğunu vurguladı.

Bakanın Tarikat ve Cemaatlerle İlişkisi Eleştirisi

Çelik, Milli Eğitim Bakanı'nın tarikat ve cemaatleri, çocukların dağa çıkmasını engelleyen sivil toplum örgütü olarak gördüğüne ve protokol imzalamaya devam edeceğine yönelik beyanlarını eleştirdi. Ayrıca, Bakan Tekin'in çocukların dağa çıkmasını engellemek amacıyla yatılı okulları kapatıp çocukları tarikat ve cemaat yurtlarına mahkûm ettiğini iddia etti.

Çelik, Bakan Tekin'in tarikat ve cemaatlerle ilişkisini savunurken belirli bir bölgeyi işaret ettiğine dikkat çekerek, bu durumun başka bir siyasi hedefi gösterdiğini ifade etti. Çelik, bakanın çocukları dağa çıkmasını engelleme perdesiyle gizlemek istediği icraatların, örneğin ÇEDES projesinin sadece partisinin az destek aldığı bölgelerde başlamasının başka bir siyasal hedefi gösterdiğini belirtti.

CHP'den Erdoğan'a 'Görevden Alma' Çağrısı

Açıklamasının sonunda Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, Bakan Tekin’in görevden alınması çağrısında bulundu. Çelik, Erdoğan’a, bakanın atamasını yaptığı makamda görevden alması çağrısını, Türk milleti ve laik cumhuriyet ilkesine bağlılık yemini hatırlatarak dile getirdi.