Depremin merkez üssü Cişişan Baoan Dongxiang ve Salar Özerk İlçesi olarak açıklanırken, bölgedeki altyapının da zarar gördüğü ifade edildi.

Kurtarma Çalışmaları Güçlü Kış Şartlarına Rağmen Devam Ediyor

Arama-kurtarma çalışmalarının güçlü kış şartları nedeniyle zorlu bir süreç olduğu bildirildi. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, acil bir şekilde yürütülmesi gereken arama-kurtarma faaliyetlerine vurgu yaparak, depremden etkilenen vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için gereken düzenlemelerin yapılması talimatını verdi.

Deprem bölgesine sevk edilen yerel itfaiye ve afet birimlerinden oluşan 580 kişilik ekip, kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Şiddetli Depremlerin Sık Yaşandığı Bölgede Endişe Artıyor

Gansu eyaleti, Himalaya Dağları'nın uzantısındaki geniş fay hattı üzerinde yer almasıyla bilinen ve şiddetli depremlerin sık yaşandığı bir bölge. Bu son deprem, eyalette yaşanan büyük yıkıma sahip 2008 depreminin ardından gelmektedir. 2008'deki 7,9 büyüklüğündeki depremde 90 binin üzerinde insan hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından bölgede birçok evin, yolun ve altyapının zarar gördüğü, köylerde elektrik ve su kesintilerinin yaşandığı bildirilmektedir. Yerel meteoroloji birimleri, bölgede hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düşeceğini tahmin ediyor.