Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında saldırıya uğrayan Hakem Halil Umut Meler'i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan, olayın ardından ilgili bakanlara ivedilikle gerekenin yapılması talimatını verdi.

Erdoğan, Hakem Meler'den ve doktorlarından sağlık durumu hakkında son bilgileri aldı. Olayın futbol camiasında yarattığı endişe ve üzüntüyü ifade eden Erdoğan, hakemlere yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, gerekli önlemlerin alınması talimatını verdi.

FIFA Başkanı Infantino'dan Sert Tepki

FIFA Başkanı Infantino, açıklamasında gerçekleştirilen saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Saha içi veya dışında, futbolda, şiddete yer yoktur. Hakemler olmazsa, futbol olmaz. Bu tür eylemlerin, sporda ve toplumda yeri yoktur" dedi. İlgili makamlara, hakemlerin güvenliğini sağlama ve saygı gösterme çağrısında bulunan Infantino, saldırıya karşı net bir duruş sergiledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Büyükekşi'den Açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısını sert bir dille kınayarak, "Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Sebep olan tüm paydaşların kendilerine gelmesini talep ediyoruz" dedi. Büyükekşi, olayın ardından yapılacak toplantıda alınacak kararları açıklayacaklarını belirtti.

Büyükekşi'den EURO 2032 Açıklaması ve Süper Kupa İle İlgili Bilgi

TFF Başkanı, EURO 2032'nin Türkiye'den alınması söz konusu olmadığını ve Süper Kupa'nın gündemlerinde olmadığını ifade etti. Yarın yapacakları yönetim kurulu toplantısında alınacak kararları detaylı bir şekilde açıklayacaklarını belirten Büyükekşi, saldırının ardından yapılan ziyaret ve açıklamalar hakkında bilgi verdi.