İstanbul'da fenomen işletmeci olarak bilinen CZN Burak lakaplı Muhammed Burak Özdemir ve babası İsmail Özdemir, 'Kentsel Sit Alanı' içinde izinsiz inşaat yaptıkları iddiasıyla 5 yıla kadar hapis talebiyle yargılanıyor. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, sanıkların avukatları da hazır bulundu.

Muhammed Burak Özdemir, duruşmada yaptığı savunmada, "Babam tadilata geçildiğini, tüm izinleri aldığını söylemiştir. Benim tadilata ilişkin herhangi bir eylemim yoktur. Babamın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alıp almadığını bilmiyorum, bana gerekli izinleri aldığını söylemişti. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı isterim" ifadelerini kullandı.

Sanık İsmail Özdemir'in avukatı ise müvekkilinin belediyeden izinlerini aldığını, belediyeden gelen yazı cevabında Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan herhangi bir yanıt gelmediğini, tadilat yapıldıktan sonra kurulun karar aldığını belirtti ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme, savunmaların ardından eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. İddianamede, izinsiz inşaat nedeniyle şüphelilere "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.