E-okul üzerinden sınav sonuçlarını öğrenmek ve öğrenci bilgilerine ulaşmak için öğrenci ya da velilerin takip etmesi gereken adımlar belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yaparak, sağ tarafta bulunan "Veli Bilgilendirme Sistemi" bölümüne gerekli bilgileri doldurmak ilk adımı oluşturuyor.

E-Okul VBS Girişi Adımları

İlk adımda, öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri isteniyor. Nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, doğum tarihi, okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı gibi bilgiler doğru bir şekilde girildiğinde sistem açılıyor. Bu adımları takip eden öğrenci ya da veli, e-Okul VBS ekranına erişim sağlıyor.

E-Okul Şifresi Unutulduğunda

e-Okul şifresini unutan kullanıcılar, "Şifre Hatırlatma İşlemleri" bölümünü kullanarak yeni şifre belirleyebilirler. Güvenlik kodu, kullanıcı adı, cep telefonu, T.C kimlik no ve doğum tarihi gibi bilgilerin doğru bir şekilde doldurulması durumunda, kullanıcıya bağlı cep telefonuna onay SMS'i gönderilerek yeni şifre belirleme bölümü açılır.

Bu süreç, öğrenci ve velilerin e-Okul üzerinden sınav sonuçlarına ve diğer önemli bilgilere kolayca ulaşmalarını sağlayan etkili bir yöntemdir.