Bakan Tunç, Keloğlan'a verilen ceza ile ilgili mahkemenin hükmün açıklanmasını geri bırakma kararını eleştirerek, "Hemen Cumhuriyet Savcılığımız itiraz etti, itiraz neticesinde Ağır Ceza Mahkemesi kararı kaldırdı, yargılama yeniden başlayacak." dedi. Adalet Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili duyarlılığını ve kamu vicdanındaki rahatsızlığı dile getirdiğini söyledi.

Sanığın Cezasında İndirim Eleştirildi: Ağır Ceza Mahkemesi Karar Verdi

Başakşehir'de yaşanan olayın ardından İbrahim Keloğlan'a verilen cezanın indirilmesine dair eleştirilere değinen Bakan Tunç, "Gerçekleştirdiği eylemin niteliği ve ağırlığı dikkate alındığında sanığa verilen cezanın ağırlığı ile orantılı olmadığını" ifade etti. Ağır Ceza Mahkemesi, Keloğlan'ın cezasında indirime gitmiş ve hüküm önceki karara göre 1 yıl 3 ay hapis olarak belirlenmişti.

Cumhurbaşkanı'nın Müdahalesi: "Nasıl Olur Böyle Bir Şey?"

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı'nın konuyla ilgili kendisini arayarak, "Nasıl olur böyle bir şey?" diyerek duyduğu rahatsızlığı ilettiğini açıkladı. Bu telefon görüşmesi üzerine Adalet Bakanlığı, mahkemenin kararına itiraz ederek yargılamanın yeniden başlatılmasını talep etti.

Hayvan Hakları Savunucuları ve İmza Kampanyası: Tutuklanması İçin 250 Bin İmza Toplandı

Başakşehir'de Eros'u öldüren Keloğlan'a verilen cezanın hafif olduğunu düşünen hayvan hakları savunucuları, İstanbul dışında Antalya, Ankara, İzmir ve Hatay gibi illerde eylemler düzenledi. Ayrıca, dünya genelinde yaygın olan bir imza kampanyası başlatıldı ve bu kampanya kapsamında Keloğlan'ın tutuklanması talebiyle 250 bin imza toplandı