Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bütçe imkânlarını zorlama pahasına çalışanlara ve emeklilere yüksek oranlı artışlar gerçekleştirdiklerini belirtti. Muhtarlarla yakın ilişki içinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, muhtarları ülkenin yönetim piramidinin temeli olarak gördüklerini ifade etti.

Erdoğan, terörle mücadele stratejisinin değiştiğini ve Türkiye'nin son 6-7 yılında terörle mücadelede başarılı ve sonuç alıcı yıllar yaşandığını dile getirdi. Teröre kaynağında müdahale edileceğini belirten Cumhurbaşkanı, teröristlerin vatan topraklarını kirletmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Muhalif siyasi partilere eleştirilerde bulunan Erdoğan, terörle mücadele stratejisinin bilinmediğini iddia ederek, terör örgütlerine su taşınmasının bu partilerin yaptığı iş olduğunu söyledi. Enflasyonla mücadelede geri adım atmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, Merkez Bankası rezervlerinin rekor seviyeye ulaştığını ve hayat pahalılığının farkında olduklarını belirtti.