Kahramanmaraş’ta Eser Karaca adlı kadının, eski eşi tarafından çalıştığı iş yerinde öldürülmesi kamuoyunda infial yaratırken, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’tan sert açıklamalar geldi. Olayın ardından derin üzüntü duyduğunu belirten Öztunç, yaşanan trajedinin, kadına yönelik şiddetin devam eden vahametini bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.
"Sözde Değil, Gerçek Adımlar Atılmalı"
Milletvekili Öztunç, “Kadına yönelik şiddet ile ilgili mangalda kül bırakmayanlar, yine bilindik açıklamalar yapacak ama gerekli yasal düzenlemelere geçit vermeyecek” diyerek, kadın hakları konusunda söylem ile eylem arasındaki çelişkiye dikkat çekti. Kadın cinayetlerinin önlenebilmesi için güçlü ve caydırıcı yasa değişikliklerinin şart olduğunu vurguladı.
Adalet Vurgusu ve Taziye Mesajı
Hayatını kaybeden Eser Karaca’ya Allah’tan rahmet dileyen Ali Öztunç, cinayet zanlısının hak ettiği en ağır cezayı alması gerektiğini ifade etti. “Memleketimizin adını lekeleyen katil zanlısı en ağır cezayı almalıdır” diyerek adaletin yerine gelmesini talep etti.
Yasal Boşluklar Yeniden Gündemde
Olay, kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal altyapının yetersizliği ve caydırıcılık eksikliği konularını tekrar gündeme taşıdı. Kamuoyu, yeni bir kadın cinayetinin ardından artık somut adımlar atılmasını bekliyor.







