Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag deplasmanında 1-0'lık skorla mağlup olarak Avrupa'da şansını UEFA Avrupa Ligi'nde sürdürecek. Sarı-kırmızılılar, grupta topladığı 5 puanla UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde etti.

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri şu şekilde belirlendi:

Freiburg / West Ham Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkamayarak Avrupa Ligi'ne düşen takımlardan biriyle eşleşecek Galatasaray, Freiburg veya West Ham ile karşılaşabilir.

Marsilya / Brighton Diğer bir olası rakip ise Şampiyonlar Ligi'nden gelen Marsilya veya Brighton olacak. Galatasaray, bu takımlardan biriyle eşleşerek tur atlama mücadelesi verecek.

Betis / Rangers / Sparta Prag Grubunu ikinci sırada tamamlayan Galatasaray'ın karşılaşabileceği diğer muhtemel rakipler arasında Betis, Rangers veya Sparta Prag yer alıyor.

Sporting Lizbon Bir diğer olasılık ise Sporting Lizbon ile eşleşmek. Galatasaray, Portekiz ekibiyle karşılaşarak üst tura çıkmak için mücadele edecek.

Toulouse / U. St. Gilloise Play-off turunda karşılaşabileceği bir diğer takım da Toulouse veya U. St. Gilloise olacak. Galatasaray, bu müsabakada avantaj sağlamaya çalışacak.

Rennes / Villarreal Rennes veya Villarreal ile eşleşme ihtimali de bulunan Galatasaray, bu güçlü rakiplerle mücadele ederek bir üst tura çıkmak için ter dökecek.

Slavia Prag / Roma Galatasaray'ın muhtemel rakipleri arasında yer alan diğer takımlar ise Slavia Prag veya Roma. Sarı-kırmızılı ekip, bu güçlü takımlardan biriyle karşılaşacak.

Karabağ / Molde Son olarak, Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri arasında Karabağ veya Molde bulunuyor. Türk temsilcisi, bu müsabakada üstünlük sağlamaya çalışacak.

Bu zorlu karşılaşmalar, 15-22 Şubat tarihleri arasında oynanacak play-off turunda netlik kazanacak. Galatasaray, tüm bu takımları elemeyi başararak UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmeyi hedefliyor.