Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstanbul bölgesinde görev yapan hakemlerden Elif Karaarslan, bir amatör futbol maçında çekilmiş videosuyla sosyal medyanın dikkatini çekti. Video, kısa süre içinde viral hale geldi ve futbolseverlerin ilgisini çekti.

7 yaşında Bolu'da doğan Elif Karaarslan, futbola olan ilgisini mahallelerinde gördüğü kadın futbolcular sayesinde geliştirdi. Beşiktaş'ta futbol oynarken yaşadığı sakatlık sonucu futbolculuk kariyeri sona erdi. Ancak futboldan kopmayı istemeyen Karaarslan, kadın hakemlerle ilgili bir video izleyerek hakemlik yoluna girdi. Bir hakem kursuna katılarak eğitim aldı.

18 yaşında hakem olarak göreve başlayan Elif, aynı yıl Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'ne kabul edildi. Üniversite eğitimini tamamlarken aynı zamanda hakemlik ve spor okullarında öğretmenlik yaptı. Geçen yıl fakülteyi birincilikle bitirme başarısı gösterdi. Karaarslan'ın en büyük hedeflerinden biri, büyük futbol maçlarında görev almak. Ayrıca yüksek lisans yaparak akademisyen olma niyetinde.

Sosyal medyada hızla yayılan videoda taraftarlar, "Hakemle kalkan eller kırılsın!" tezahüratları yaparken, Elif Karaarslan ise bu ilgi ve sevgi selamına gülümseyerek karşılık verdi.

Kaynak: https://www.posta.com.tr