HALİL KONAKÇI KİMDİR?

Halil Konakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda imam olarak görev yapmaktadır. Sosyal medya üzerinde paylaştığı videolar ile birlikte gündeme gelmiştir. Sosyal hesapları üzerinde birçok takipçisi bulunmaktadır ve vaazlarıyla, sosyal medya paylaşımlarıyla takipçilerine seslenmektedir. Halil Konakçı 43 yaşındadır. İzmirli olan Konakçı, Ankara Melike Hatun Camii İmamı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Bursa Mihraplı Camisi'nde de vaaz vermiştir.

Cumhuriyeti ve laikliği açıkça hedef almasıyla gündeme gelen ve tepki çeken sözleriyle özellikle sosyal medyanın da hedefinde olan Halil Konakçı, bu kez konuşmasında Hatay’ı Arap ve Kürt yurdu ilan ederken, Hatay Fransa’da kalsaydı dedi.

Konakçı tepki çeken konuşmasında; ‘‘Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar’’ ifadelerini kullandı.