Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın avukatının itirazını değerlendirdi ve tahliye kararı verdi. Mahkeme, delillerin toplanmış olması, kaçma şüphesinin olmaması ve verilmesi muhtemel cezanın alt ve üst sınırını dikkate alarak tahliye kararı aldı.

PFDK'dan Cezalar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), MKE Ankaragücü Kulübü ve Faruk Koca'ya verilen cezaları açıkladı. Kurul, Halil Umut Meler'e saldıran Faruk Koca'ya 5 yıl hak mahrumiyeti ve sürekli hak mahrumiyeti cezası verdi.

İddianame ve Suçlamalar

İddianamede, Halil Umut Meler "müşteki", eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca ve diğer üç kişi ise "şüpheli" olarak yer aldı. Faruk Koca'nın, Halil Umut Meler'e yönelik "kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Olayın Arka Planı

Faruk Koca, Eryaman Stadı'nda oynanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmıştı. Saldırı sonrasında üç kişi tutuklanmış, Halil Umut Meler ise hastaneye kaldırılmıştı. Bu olayın ardından ligler süresiz olarak tatil edilmişti.