Filistin sınırındaki müzik festivaline dehşet verici bir saldırı gerçekleşti. Hamas militanları, İsrail'e karşı başlattığı saldırıların bir parçası olarak festival alanına paramotorlarla indi. Bu saldırıda, festival katılımcıları büyük bir paniğe kapılarak kaçmaya çalıştı.

Shani Louk'un Kaçırılması

İsrail-Alman vatandaşı Shani Louk, 30 yaşındaydı ve Ofakim şehrinde düzenlenen elektro-müzik festivaline katılmak için gelmişti. Ancak Hamas militanları tarafından kaçırıldı. Louk'un ailesi, Hamas üyelerinin kamyonetin arkasında teşhir ettiği kadının Shani Louk olduğunu belirtti. Görüntülerde Louk'un bilinci kapalı bir şekilde Filistinlilerin arabaya bindirildiği görülüyordu.

Diğer Kayıplar ve Panik

Sosyal medyada dolaşan videolarda, saldırı anında Hamas üyelerinin motorlu paraşütlerle havadan inerek festival alanındakileri şaşkınlık içinde bıraktığı görülüyor. Saldırı anında birçok kişi panik içinde araçlarına doğru kaçarken, saldırıda hayatını kaybedenler olduğu ve bazı kişilerin Hamas tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Festival katılımcıları, saldırı anında korku ve panik içinde olduklarını ifade etti. Saklanacak bir yer bulamayan katılımcılar, panikle eşyalarını toplamaya başladılar. Saldırıdan sağ kurtulan bazı katılımcılar, Hamas militanlarına karşı kaçarken yakınlarını kaybettiklerini ve iletişim kuramadıklarını belirtti.

Festival Katılımcılarının Tanıklıkları

Festival katılımcısı Tal Gibly, öncelikle roket saldırısı sirenlerinin çaldığını ve açık alanda olduklarını belirtti. Saklanacak bir yer bulamamanın panik yarattığını ifade etti. Başka bir katılımcı ise saldırı anında aracında ölü taklidi yaparak kurtulduğunu söyledi.

Bu dehşet verici saldırı, festivalin düzenlendiği gün olan Sukot Bayramı kutlamaları sırasında gerçekleşti. Saldırıda yaşanan trajedi ve kaçırılan kişilerin akıbeti belirsizliğini koruyor.