Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kasım Kültür Sanat Sezonu'nun son etkinliğinde edebiyatseverleri buluşturmak amacıyla yazar Hayati İnanç'ı konuk etti. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Hayata Şiirden Bakmak" konulu söyleşi, şehir sakinleri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Edebiyatın ve şiirin başkenti olarak anılan Kahramanmaraş, tiyatrodan söyleşiye, okur-yazar buluşmasından konferansa kadar çeşitli kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede düzenlenen söyleşi, şehirdeki kültür sanat dostlarını bir araya getirdi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nin tıklım tıklım dolu olduğu etkinlikte Yazar Hayati İnanç, ele aldığı konular ve kendine özgü anlatımıyla katılımcılardan büyük alkış aldı. İnanç'ın etkileyici söyleşi performansı, katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.

Yazar Hayati İnanç, programla ilgili yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş, çok derin bir kültür birikimine sahip bir şehir. Şairler şehri olarak anılan bu güzel şehir, tarihinde Dulkadiroğulları Beyliği'ne de ev sahipliği yapmış önemli bir yer. Bu topraklarda bulunmaktan her zaman heyecan duyarım" ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonrasında konuşan Yazar Hayati İnanç, düzenlenen etkinlik için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve tüm şehre teşekkür etti. İnanç, "Büyük bir felaketin ardından insanlarımız tabii ki yaralı. Onların üzüntülerini hafifletebilirsek, kendimizi bahtiyar sayacağız" dedi.