İHH İnsani Yardım Vakfı, Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneği Halep’e bağlı Azez ve Aktarin bölgelerinde bulunan çadır kentlerde yaşayan ihtiyaç sahibine battaniye ve sünger dağıtımı gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş'ta yardımseverlerden toplanan 70 adet bayan montu, 700 edet erkek pantolonu, 100 adet atkı bere ve 590 bin Türk lirası değerindeki battaniye, sünger gibi insani malzemeler bölgede yaşamakta olan mazlumlara teslim edildi.


Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Erayman bölgeye giderek, Kahramanmaraşlı hayırseverlerden topladıkları yardımları muhtaç ailelere bizzat yerinde dağıttı.
Yapılan yardım kampanyası hakkında bilgi veren Süleyman Erayman, "Kahramanmaraşlı hayırseverlerin bizlere emanet etmiş oldukları battaniye ve sünger gibi insani yardım malzemelerini Suriye'nin Azez bölgesinde şu anda dağıtmaya başladık. Burada insanlar gerçekten çok zor durumdalar. Bölgede insanlar soğuk hava şartlarından dolayı ne yapacaklarını bilemiyorlar. İnşallah savaş bir an önce biter de bu insanlar da evlerine dönerler. Gördüğümüz kadarıyla burada insanlar hala çok acil yardıma muhtaç durumdalar" dedi.