AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki anket sonuçları açıklandı. Yapılan anketlerin ardından ortaya çıkan oy oranları, seçmenin tercihlerini yansıtıyor.

MetroPoll'ün aralık ayı araştırmasına göre, İmamoğlu ve Kurum arasında yapılan karşılaştırmada, İmamoğlu yüzde 48.2 oy alırken, Kurum yüzde 33.9 oy aldı. "Fikrim yok" diyenlerin oranı ise yüzde 17.9 oldu. İyi Partililerin yüzde 84.2'si, DEM Partililerin yüzde 75'i İmamoğlu'na destek verdi.

Sonar'ın geçen ay yaptığı açık uçlu soruyla elde edilen sonuca göre, seçmenin yüzde 31'i İmamoğlu'nu, yüzde 6.7'si ise Kurum'u İBB Başkanı olarak görmek istediğini belirtti. İmamoğlu'nun tanınırlığı yüzde 93.7 iken, Kurum'un tanınırlığı yüzde 67.8 oldu. İmamoğlu'nu İBB başkanlığına yakıştıranların oranı yüzde 51 iken, Kurum'da bu oran yüzde 36.9 oldu.

Optimar'ın kasım araştırmasına göre ise İmamoğlu yüzde 48.8, Kurum ise yüzde 30.2 oy aldı. İkisine de oy vermem diyenlerin oranı yüzde 20.9 olarak belirlendi.

Yapılan anketlerde İmamoğlu'nun öne çıktığı ve oy oranlarında avantaj elde ettiği görülüyor. Ancak seçim tarihinin yaklaşmasıyla birlikte, kampanya süreçleri ve diğer dinamiklerin de etkisiyle sonuçlarda değişiklikler yaşanabilir.