Muharrem İnce, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, iktidarın seçimlere psikolojik üstünlükle girdiğini iddia ederek, "Memleketin adliyesi, zaptiyesi, tıbbiyesi, mülkiyesi, harbiyesi ele geçirilmiş durumda. Yargı, iktidarın sopası olmuş durumda. Yargının düzgün işlemediği bir yerde ekonominin kurallarının düzgün işlemesi mümkün değil" şeklinde konuştu.

Özel: "Diyalog Halinde Olmaya Karar Verdik"

Özgür Özel ise görüşmede memleket meselelerini konuştuklarını ifade ederek, önümüzdeki süreçte diyalog halinde olma kararı aldıklarını belirtti. Yapılması planlanan aday açıklama toplantısının Yargıtay'ın Can Atalay kararı nedeniyle ertelendiğini açıklayan Özel, "Yargı iktidarın sopası olmuş durumda" diyen İnce'ye katıldığını ifade etti.

İnce'den Türkiye'ye Çağrı: "Yargı Akılını Başına Almalıdır"

Muharrem İnce, Türkiye'deki yargıya çağrıda bulunarak, "Türkiye’de yargı aklını başına almalıdır. Yargı bizi yoksulluğa sürüklemektedir. Bugün dolar 30 TL olmuşsa, euro 35 TL’ye doğru gidiyorsa bunun birinci sorumlusu ekonomistler değil yargıçlardır, savcılardır, siyasetçilerdir" dedi.

İnce'den İstanbul Açıklaması: İmamoğlu'nu Destekleyecekler

Muharrem İnce, yerel seçimlere ilişkin olarak daha önce yaptığı açıklamayı tekrarlayarak, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceklerini belirtti. İmamoğlu da İnce'nin desteğine ilişkin, "Kendisinin en güçlü seviyede İstanbul'a destek olacağını tarafıma iletti. Ben de çok mutlu olduğumu söyledim" açıklamasını yapmıştı.