Sarıyer’de 23 Kasım 2024 tarihinde denize düşerek kaybolan Ayşe Can ve Velat Can kardeşleri bulmak için İstanbul Boğazı'nda kapsamlı bir arama çalışması yürütülüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, arama çalışmaları nedeniyle İstanbul Boğazı’nda gemi trafiğinin geçici olarak askıya alındığı belirtildi. Çalışmaların ardından boğazın kuzey ve güney yönlü gemi trafiği tekrar açıldı.

Kaybolan Kardeşler Tatil İçin Türkiye'ye Gelmişti
Ayşe Can (29) ve Velat Can (23), yurtdışında yaşamalarına rağmen tatil amacıyla Türkiye’ye gelmişti. 23 Kasım 2024 tarihinde Aşiyan Sahili’nde yürüyüş yapan Ayşe Can, fotoğraf çektirdiği sırada denize düşüp akıntıya kapıldı. Kardeşi Velat Can da onu kurtarmak için denize atladı, ancak şiddetli rüzgar ve dalgaların etkisiyle her ikisi de kayboldu.

Arama Ekipleri Harekete Geçti
O günden bu yana kaybolan kardeşleri bulmak için Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Polisi, AFAD ve İtfaiye Su Altı Arama Kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ancak, kaybolan kardeşlerden henüz bir iz bulunamadı.