Akşener, kendisinin de AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldığını ancak ayrıldığını ve ayrıldıktan sonra eleştirilere başladığını ifade ederek, Enver Yılmaz ile ortak noktalarının olduğunu vurguladı. Ayrıca, Enver Yılmaz'ın artık İYİ Parti bünyesinde olduğunu ve Ordu'ya hizmet etmek amacıyla İYİ Parti'ye katıldığını belirtti.

Sinan Ateş ve Hrant Dink Cinayetleriyle İlgili Açıklama

Gazetecilerin Sinan Ateş ve Hrant Dink cinayetleriyle ilgili daha önceki açıklamalarını hatırlatması üzerine Akşener, sözlerinin bilinçli bir şekilde çarptırıldığını ifade etti. Akşener, önceki açıklamalarında gençlik dönemindeki olaylara vurgu yaptığını, ancak bu ifadesinin çarpıtılarak anlaşıldığını belirtti. Cinayetlerle ilgili olarak ailelerin korkmadığı bir döneme vurgu yaptığını söyledi.

Tuncer Bakırhan'ın Açıklamalarına Yanıt

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın, Akşener'in "mertçe siyasi cinayetler" ifadesi nedeniyle yargılanması gerektiği yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Akşener, bu tür açıklamaların çarpıtıldığını ve kendisine iftira atıldığını söyledi. Akşener, Bakırhan'ın PKK'ya terör örgütü diyemeyenlerin bu şekilde bir çıkış yaptığını belirterek, ailelere ve kurumlara ayna tutma sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Akşener, sözlerinin arkasında durduğunu ve bu konuda açılacak bir soruşturmaya hazır olduğunu belirterek, kendisine iftira atan kişilerin namert olduklarını söyledi.