6 Şubat depremlerinin 1. yılı dolayısıyla düzenlenen kongrenin kapanış programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bilimsel bulgularla desteklenen uygulanabilir çözüm önerilerinin şehrin yol haritası olacağını belirtti. Kongreye katılan ve fikirleriyle katkı sağlayan tüm akademisyenlere teşekkür eden Güngör, depremin şehir üzerindeki etkilerini değerlendirdiklerini ve alınan kararların uygulanabilirliğinin önemli olduğunu vurguladı. Güngör, ayrıca depremde kaybedilen vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Depremin Etkileri ve Çözüm Önerileri Kongreyle Değerlendirildi

Programa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ve akademisyenlerin bir araya geldiği kapanış programında, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin şehirler üzerindeki etkileri detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar dualarla yad edildi.

Yeni Kahramanmaraş Vizyonu ve Geleceğe Dönük Çalışmalar

Başkan Güngör, yeni Kahramanmaraş vizyonu doğrultusunda yapılan çalışmaların sürdüğünü ifade ederken, kongre vesilesiyle alınan bilimsel kararların şehrin inşası ve imarı için önemli olduğunu belirtti. Çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Güngör, bilimsel bulgularla desteklenen çözüm önerilerinin geleceğe dönük yol haritası olacağını söyledi.