Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı, 2 – 15 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirdiği operasyonlarda çeşitli suçlara karışan 82 şüpheliyi tek tek yakalayarak önemli sonuçlar elde etti. Uyuşturucu madde imal ve ticareti ile uyuşturucu madde kullanma suçlarına karışan şüphelilere yönelik yapılan operasyonlarda, yasal işlem yapılarak büyük miktarda uyuşturucu madde, sentetik uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri ele geçirildi.

Elbistan, Ekinözü ve Pazarcık ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda ise 25 adrese ve 45 şahsa yönelik icra edilen operasyonlarda 45 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı. Bu operasyonlarda da uyuşturucu madde ve kullanma aparatları ele geçirildi.

Ayrıca, trafik timleri tarafından yapılan denetimlerde, kural ihlali yapan 881 araç sürücüsüne toplam 1.849.298 TL trafik idari para cezası uygulandı. 252 araç trafikten men edilirken, alkollü araç kullanımı tespit edilen 13 şahsın sürücü belgeleri geri alındı.

Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile mücadele kapsamında ise 42 yabancı uyruklu şahsa toplamda 120.378 TL idari para cezası uygulandı, suça karışan 12 şahıs Gaziantep Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

Temmuz Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda ise Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan aranan bir şüpheli başarıyla yakalandı.

Ayrıca, siber suçlarla mücadele kapsamında içerikleri uygun olmayan 10 sosyal medya hesabı ve internet sitesinin erişimi engellenirken, fuhuş, müstehcenlik ve yasadışı bahis içerikli 105 internet sitesinin erişime engellenmesi için de işlem yapıldı.