Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren CANKAR Madencilik, EMC Madencilik adı altında Arıtaş Mahallesinde 2015 yılında mermer ocağı açtı ve 2022 yılında dev üretim tesisi kurdu. Bu adımlarla, şirket milli serveti artırırken bölgeye önemli bir istihdam kaynağı sağlıyor.

Yatırımların Amacı ve Etkileri

İş Adamı Musa Candemir, yapılan yatırımların amacını ve etkilerini şu şekilde açıkladı: "Ülkeye daha çok katkı sağlamak adına Arıtaş Mahallesinde tesisi kurduk. Burada üretilen ürünlerle hem bölgenin istihdamına katkı sunuyoruz hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Ayrıca, şirket olarak çelik konstrüksiyon işlerinde de faaliyet gösteriyoruz ve bu alanda da ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz."

İhracata Odaklanma ve Başarılar

İş Adamı Mesut Candemir, şirketin ihracata odaklandığını belirterek, Ortadoğu Ülkeleri, Afrika Ülkeleri ve Hindistan Bölgesine ihracatlar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ayrıca, kurulan tesislerin %70'inin ihracata hazır olduğunu ve bu şekilde ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Gelecek Hedefleri ve Büyük Yatırımlar

Gelecek planları hakkında konuşan Mesut Candemir, daha büyük yatırımlar düşündüklerini belirterek, "Önceliğimiz insanımıza nasıl faydalı olabiliriz? Nasıl iş imkanı sağlayabiliriz? Ülkemiz ekonomisine nasıl katkı sunabiliriz? Bu bölgede daha büyük yatırımları düşünüyoruz" dedi.