Türk milleti için tarihi bir öneme sahip olan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, bu anlamlı günü coşku ve gurur içinde kutlama fırsatını yakaladıklarını belirtti. Mesajında, Gaziler Günü'nün Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi ve kahramanlık ruhunun simgesi olan Gazilere ithaf edildiğini hatırlattı.

Vali Ünlüer, mesajında şunları söyledi: "Türk milleti için ölüm kalım mücadelesi olan Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK'e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanı verilmiştir. Bu anlamlı günü Gaziler Günü olarak kutlamanın gururunu yaşıyoruz."

Aynı zamanda şehitlik ve gazilik unvanlarına ulaşanların milletin bağımsızlığı, egemenliği, milli birliği ve beraberliği için büyük fedakarlıklar gösterdiğini vurgulayan Vali Ünlüer, şehit ve gazilerin milletin en değerli simgeleri olduğunu ifade etti.

Vali Ünlüer, şehitler ve gaziler için şunları söyledi: "Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesini, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları ulvi mücadeleye borçluyuz."

Geleceğin teminatı olan çocuklara bu kahramanlık hikayelerini iyi anlatmanın ve vatan sevgisi aşılamanın önemine değinen Vali Ünlüer, milletin ve vatanın bekasının şehitlik ve gazilik bilinciyle mümkün olduğunu belirtti. Ayrıca, şehitlerin ve gazilerin emaneti olan vatanı en iyi şekilde korumak için birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını vurguladı.

Vali Ünlüer, mesajını şehitleri ve ebediyete intikal eden gazileri rahmetle, minnetle ve şükranla anarak tamamladı. Ayrıca, hayatta olan gazilerin Gaziler Günü'nü kutlayarak, sağlıklı ve mutlu bir ömür diledi.