Program, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Ardından kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayrettin Güngör tarafından şanlı Türk Bayrağı’na takılarak İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.

Ecdadımızın Kahramanlığına Vurgu

Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Madalya Günü programında yaptığı konuşmada, “Kahraman şehrimize İstiklal Madalyası verilişinin 99. yılını kutluyoruz. Maraş’ın kurtuluşu, Anadolu’nun savunmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda çok önemli bir yere sahiptir. Kahraman şehrimiz, Avukat Mehmet Ali Bey’in Âlem-i İslam’a Hitap Beyannemesi’nde yazdığı gibi aziz ecdadımızın vaktine hazır olmasıyla kurtarıldı. Tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı, bu mukaddes toprakları korumak için can veren tüm şehitlerimizi ve deprem şehirlerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu anlamlı etkinlik, şehrin tarihindeki önemli bir dönüm noktasını hatırlatırken, vatanseverlik ve milli ruhunun vurgulanmasıyla katılımcılar arasında duygusal bir bağ oluşturdu.