Yıkıcı depremlerin ardından Kahramanmaraş'ın altyapısını yeniden inşa etmek amacıyla başlatılan projede, AB'nin finansal destek sağlaması dikkat çekiyor. Elektrikli otobüsler ve şarj istasyonları, sürdürülebilir ve çevre dostu bir ulaşım alt yapısının oluşturulmasına katkı sağlayacak.

Kahramanmaraş Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı'ndan Açıklama

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Emrah Hatunoğlu, projenin amacını şu şekilde açıkladı: "Ulaşım altyapısının güçlendirilmesini acil bir ihtiyaç haline getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve AB Türkiye Delegasyonu ile görüşmelerimizin sonucunda projeyi, bütçesini iki katına çıkararak Kahramanmaraş Deprem Sonrası Ulaşımı İyileştirme Projesi’ne çevirmeye karar verdik."

Yeni Elektrikli Otobüsler, Yerleşim Bölgelerine Hizmet Verecek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımdan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Melike Özdemir, yeni elektrikli otobüslerin özellikle yeni kalıcı konut bölgeleri ile kent merkezi arasında hizmet vereceğini belirtti. Bu sayede çevreci bir ulaşım alternatifinin kullanılmış olacağını ifade etti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı'nın Açıklamaları

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut ise deprem sonrasındaki AB destekleri hakkında şunları söyledi: "Türkiye’ye ilk günden itibaren destek oluyoruz. Elektrikli otobüs projesi de bunun kanıtı." Meydan, AB'nin Türkiye'ye sağladığı desteklerin arama-kurtarma ekiplerinden altyapı iyileştirme projelerine kadar geniş bir yelpazede olduğunu belirtti.