Kahramanmaraş'ta 10 yıl boyunca diyaliz tedavisi gören 38 yaşındaki Güldane Saz, genetik geçişli "polikistik böbrek hastalığı" teşhisi ile mücadele ediyordu. Nihayet beklenen an geldi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen böbrek nakli operasyonuyla yaşama bağlandı.

Zorlu Operasyonun Ardından Sağlığına Kavuştu

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi'nde görev yapan Öğretim Üyesi Dr. Sezgin Topuz ve ekibi, 10 yıldır böbrek bekleyen Güldane Saz'a umut oldular. 17 saat süren zorlu operasyonun ardından başarılı bir şekilde gerçekleştirilen böbrek nakli, hastanın sağlığına kavuşmasını sağladı.

Dr. Sezgin Topuz'dan Çağrı: Böbrek Bağışında Bulunun

Dr. Sezgin Topuz, özellikle deprem sonrasında böbrek bağının azaldığına dikkat çekerek, diyalizde sıra bekleyen hastalar için umut olmaya çağırdı. Hastanın sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Dr. Topuz, organ nakli sürecinin zorluğuna vurgu yaparak, bu tür ameliyatların önemine dikkat çekti.

Güldane Saz: "Çok Mutluyum, Herkese Teşekkür Ediyorum"

Güldane Saz, tedavi süreci hakkında yaptığı açıklamada, "10 yıldır diyaliz hastasıyım. Pazar sabahı öğrendim çok sevinçle geldik. Çok mutlu oldum, çok heyecanlandım. Şu an organ takıldı, kendimi çok iyi hissediyorum. Çok iyi ve mutluyum, herkesten, emeği geçenlerden, bağışta bulunanlardan Allah razı olsun" dedi. Tedavi sürecinin başarılı geçtiğini belirten Saz, böbrek nakli sonrası duygusal bir an yaşadığını ifade etti.

Dr. Sezgin Topuz: "Halkı Bilinçlendirmeliyiz"

Dr. Sezgin Topuz, hastalık süreci hakkında yapılan açıklamada, "Zor oldu, çünkü zamanla yarışıyoruz ki böbreği ne kadar erken takarsak o kadar olumlu sonuçlar alıyoruz. Organ nakli olayının basit olma olasılığı mümkün değil. Bu manevi huzurun, sağlık ekipleri ve hekimler için önemli olduğunu vurgulamak isterim. Özellikle deprem sonrasında organ bağışlarında azalma yaşandığını biliyoruz. Nakil bekleyen insanların olduğunu, diyalize bağlı yaşayanların zorluklarını bilmeli ve bu konuda duyarlılık göstermeliyiz" şeklinde konuştu.