Kahramanmaraş Valiliği Atatürk Anıtı önünde yapılan İl Millî Eğitim Müdürlüğü Çelenginin Sunulması Töreni’nin ardından Starland Lunapark’ta kutlama programı yapıldı. İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Moral Destek Ekibi (KAMODES) tarafından çocuklara yönelik gerçekleştirilen 23 Nisan Festivali’ne Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Hacı Yaşık, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 6 Şubat 2023 tarihinde ilimiz merkezli meydana gelen asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerin ardından bugünün, Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olduğunu kaydederek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103. Yıl dönümünü sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.’ öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık mücadelesi bir diriliş mücadelesiydi. İşte o diriliş ruhu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı millî mücadeleydi, Kurtuluş Savaşı’ydı, ulusal egemenlikti ve Türkiyemizin aydınlık yarınlarıydı. 23 Nisan bir dönem noktasıdır. Esaret zincirleriyle ayakları bağlanmak istenen yaralı aslanın bu esareti kabul etmediğinin, sabrın sonunun selamet olduğunun en güzel örneğidir.” diye konuştu.

23 Nisan’ın sevgi, barış, dostluk ve kardeşliğe açılan bir kapı olduğunu belirten İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, sözlerini şu sözlerle tamamladı: “23 Nisan, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza olan güvenin de bir göstergesidir. Bizler bu güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan, demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için daha fazla çaba harcamamız gerektiğinin de bilincindeyiz. Bu itibarla geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgili, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek, girişken, analitik düşünen, düşündüklerini doğru bir şekilde uygulayan vatan ve millet sevgisiyle donatılmış bir şekilde yetiştirmeliyiz. Öğretmenlerimizin bunu yapacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Deprem sonrasında hayatın normal akışıyla beraber yüzleri tekrar gülmeye başlayan sevgili öğrencilerimizin bizlere olan güvenlerini boşa çıkarmayacağız. Bu duygularla tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyor, bütün çocuklara barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyor, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum.”

İl Millî Eğitim Müdürünün konuşmasının ardından çocuklar için çeşitli eğlenceli etkinlikler ve ikramlar gerçekleştirildi.