Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 18 Kasım Cumartesi günü özellikle Afşin, Ekinözü, Elbistan ve Göksun ilçelerinde kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu. Mevcut hava durumu tahminleri doğrultusunda alınan bilgilere göre, fırtınanın çeşitli olumsuzluklara yol açabileceği ve bu nedenle vatandaşların dikkatli olmalarının önemli olduğu belirtildi.

Açıklamada, özellikle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanarak, vatandaşların olası aksamalara karşı hazırlıklı olmaları istendi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, herhangi bir olumsuz durumda hızlı bir müdahale için 112 Acil Çağrı Merkezi’nden İtfaiye ekiplerine ve ALO 153’ten Afet Koordinasyon Merkezi’ne (AKOM) ulaşılabileceği bilgisi paylaşıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Halkımızın güvenliği bizim önceliğimizdir. Kuvvetli fırtına nedeniyle oluşabilecek risklere karşı gerekli önlemleri aldık. Vatandaşlarımızdan, olası olumsuzluklara karşı duyarlı ve tedbirli olmalarını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.