Kahramanmaraş'ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönemi büyük bir coşku ve katılımla kutlandı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Valilik iş birliğiyle gerçekleştirilen kutlama programı, Atatürk Meydanı'ndaki çelenk sunma töreniyle başladı ve Valilik binasında protokol tebriğiyle devam etti.

Şehir protokolünün ve binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen kutlama programında, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Vali Mükerrem Ünlüer ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu da hazır bulundular. Araç üzerinde vatandaşları selamlayarak Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan protokol üyeleri, günün anlam ve önemine dair konuşma ve şiir dinletisinin ardından geçit töreniyle programı sonlandırdılar.

Vali Ünlüer, konuşmasında Cumhuriyetin milli mücadele ve bağımsızlık savaşının zaferiyle kurulduğunu ve bu büyük başarının şehitlerin kanı ve vatan sevgisiyle mümkün olduğunu vurguladı. Maraş halkının Kurtuluş Savaşı'na olan katkılarına da özel olarak dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise Cumhuriyetin kuruluşunun zorluğuna değinerek, bu kadim değeri korumanın ve geleceğe aktarmanın önemine vurgu yaptı. Aynı zamanda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anarak, şehitlere ve gazilere Allah'tan rahmet diledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönemi, Cumhuriyetin değerini ve bu mirası koruma sorumluluğunu vurgulayan bir kutlama ile geçti.