Bölgede meydana gelen depremlerde zarar gören demir yolları, Temmuz ayında ulaşıma açılmak üzere kapsamlı bir yenileme sürecinden geçiyor. 110 kilometrelik güzergah üzerindeki demir yolları tamamen sökülerek alt yapıları yeniden oluşturuldu. Rayların serilmesi ve travers çalışmalarına başlandı.

Teknik Ekip ve İşçiler Yoğun Mesai İle Çalışıyor

Depremde zarar gören demir yolundaki ray ve raylara bağlı ekipmanlar, özellikle Nurdağı’ndan Gölbaşı’na kadar uzanan hatta, 350 kişilik teknik kadro ve işçilerden oluşan ekipler tarafından değiştiriliyor. 110 kilometrelik güzergah boyunca yoğun bir çalışma başlatıldı.

7/24 Mesai ile Hızlı İlerleme

Nurdağı’ndan Gölbaşı’na kadar uzanan demir yolu hattında, 7/24 mesai yapılarak hızlı ilerleme kaydediliyor. Depremde oluşan korkunç görüntülerle gündeme gelen demir yolları, alt yapı dahil tamamen yenileniyor.

Temmuz Ayında Tamamlanacak

Kahramanmaraş, Pazarcık-Malatya rotasındaki demiryolu yenileme çalışmalarının Temmuz ayında tamamlanması planlanıyor. Yenilenen demir yolları, Temmuz ayı itibarıyla tekrar ulaşıma açılacak, böylece bölgenin ulaşım altyapısı güçlendirilmiş olacak.